Rotterdam, zaterdag 27 maart 2021 – COC Rotterdam is geschrokken van de berichtgeving in het NRC over de wijze waarop wordt omgegaan met leerlingen die een weg zoeken in hun anders zijn. De Werkgroep Regio Gorinchem van COC Rotterdam maakt zich ernstig zorgen over de positie van LHBTI+ leerlingen van de Scholengemeenschap Gomarus.

“In de NRC van 28 maart stond een uitgebreid artikel over het onveilige klimaat op deze streng christelijke school. We weten dat LHBTI’s daar niet met open armen worden ontvangen, maar de benoemde situaties maakt dat wij ons nog meer zorgen maken over de veiligheid van de scholieren,” laat Arjan Beune, voorzitter van COC Rotterdam, weten.

Vanuit de Werkgroep Regio Gorinchem is er eerder dit jaar al contact gelegd met de school. “We wachten nog steeds om teruggebeld te worden. Wij hopen dat dit artikel een aanleiding is om alsnog het gesprek aan te gaan. Het gaat over de vrijheid en veiligheid van kinderen,” vertelt Maarten Venhovens van Werkgroep. “De schoolkinderen moeten weten dat ze bij COC Werkgroep Gorinchem veilig om advies of hulp kunnen vragen. Wij hebben in ons team een theoloog zitten die vanuit zijn vakgebied hulp kan bieden aan kinderen die hulpvragen hebben rondom hun geloof en worstelen met hun geaardheid of genderidentiteit,” aldus Venhovens.

De Werkgroep Gorinchem van COC Rotterdam is te vinden op de Gasthuisstraat 34, 4201 JP in Gorinchem. Ze zijn elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 geopend. Ook kunnen mensen met vragen in contact komen via onze Facebookpagina of door te mailen naar maarten@cocrotterdam.nl of bellen met +31 20 623 6565.