INFORMATIE  ADVIES  ONTMOETING

COC Rotterdam is belangenbehartiger voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, queer en intersekse personen (lhbtiq+) in haar werkgebied.

Wij streven naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie. Wij komen op voor de rechten en de veiligheid van lhbtiq+ personen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Wij bieden informatie, advies en voorlichting, faciliteren ontmoeting. Wij willen dat mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. 

INDIVIDUEEL GESPREK

Het is eigenlijk heel gewoon om lesbisch, homoseksueel, biseksueel, een transgender persoon of een intersekse persoon (lhbtiq+) te zijn.

Maar zoenende jongens, een openlijk lesbische leerkracht, twee mannen die kinderen hebben of een transgender vrouw als buurvrouw, daar kijken sommige mensen nog weleens van op. Kun jij thuis, op school of op het werk openlijk praten over wie je liefhebt of over hoe jij je voelt of wie je werkelijk bent als mens?  Voor de meeste mensen is dit gelukkig geen punt.
Is dat in jouw geval wel een probleem, zorg dan dat je er niet alleen voor staat. Praat eens met mensen die weten wat er speelt en die je graag verder helpen.
COC Rotterdam heeft een wekelijks spreekuur waar je met al je vragen terecht kunt. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken tijdens de openingstijden van ons secretariaat. (Zie contactpagina).
Dat kan ook per mail: advies@cocrotterdam.nl

JONGERENGROEP  JONG&OUT

Voor jongeren onder de achttien is er Jong&Out, een veilige plek om andere jonge lhbtiq’s te ontmoeten. In contact met anderen kom je ook meer te weten over jezelf en wie je zelf bent. De groep komt regelmatig bijeen in het COC; zie de Agenda voor data en tijden. Informatie en aanmelden: jongenout@cocrotterdam.nl. Aanmelden is niet verplicht; je kunt gewoon langskomen en ook je ouders zijn welkom om een kijkje te nemen en met onze begeleiders informatie uit te wisselen.

Voor deze groepen is er een landelijke website waar je ook met andere jongeren kunt chatten: www.jongenout.nl. Voor jongeren boven de achttien is er www.expreszo.nl

OUDEREN 
Voor de oudere lhbtiq+ personen organiseert COC Rotterdam onder meer de goed bezochte Zondagmiddag-Salon (voor 50+). Daar is ruimte voor een gezellige babbel met een drankje en een hapje. Aansluitend is er een eetcafé waar door eigen koks een driegangenmaaltijd wordt bereid en geserveerd voor een zeer schappelijke prijs. Heel af en toe worden er andere activiteiten georganiseerd.
Zie voor nadere informatie, zoals openingstijden de Agenda op deze site of informeer bij het secretariaat telefoon 010-4141555 of per mail: secretariaat@cocrotterdam.nl

Aanmelden voor de Zondagmiddagsalon: zondagmiddagsalon@cocrotterdam.nl 

Voor Roze ouderen die graag eens met een gelijkgezinde in contact willen komen voor een bezoek, om te praten of een wandeling, zijn er Bezoekvrijwilligers. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Mara.

COCKTAIL (v/h CONNECTED)

Maandelijks komen mensen, die als vluchteling of asielzoeker uit een ander land zijn gekomen, samen bij COC Rotterdam om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en wegwijs te worden in Nederland. Door afwisselende activiteiten en informatieve bijeenkomsten te organiseren, voelen zij zich veilig en welkom bij COC Rotterdam.

Cocktail is a project for lgbti (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex) asylum seekers and refugees.

Cocktail wants to help to reduce the isolation that lgbti refugees and asylum seekers are in. We want to introduce them into the Dutch society and our LGBTI community in a relaxed and safe way.

We want to help to improve the social climate for/and the safety of, lgbti newcomers and migrants in the Netherlands. The lgbti community is often discriminated or threatened in large parts of the world. In some countries they are imprisoned or even sentenced to death. Sometimes fleeing is their only option. They have to leave family and friends behind for an uncertain future in a strange country. In addition, the sexual orientation of lgbti refugees is often not accepted or tolerated by their fellow newcomers in the refugee centers, just like in their country of origin. This can lead to severe forms of violence, isolation, and feelings of anxiety, or depression.

Kijk in de agenda voor data en tijden; informatie: secretariaat@cocrotterdam.nl 

TRANSCAFÉ

In het Transcafé van COC Rotterdam kunnen jong en oud met elkaar bijpraten en ervaringen uitwisselen. Door het uitnodigen van gastsprekers, het organiseren van workshops en discussieavonden wordt de positie en het zelfbeeld van transgender personen verbeterd, waardoor zij krachtiger en gelukkiger in de samenleving staan.

Data en tijden staan in de Agenda. Informatie: transcafe@cocrotterdam.nl .

AUTI ROZE   

Op dit moment vinden er geen activiteiten van AutiRoze in Rotterdam plaats.

Informatie: autiroze@cocrotterdam.nl    

OOXO!

Onder de naam Ooxo! is er één keer per maand een soos voor lhbti+ mensen met een lichte verstandelijke beperking. Bij Ooxo! kunnen deelnemers nieuwe mensen leren kennen, een spelletje doen, naar muziek luisteren of meedoen aan speciale programmamiddagen.

In 2024 zal de activiteit plaatsvinden bij en in samenwerking met Pameijer Rotterdam.

VROUWENCAFE BIJ ONS!

Wij willen graag een fijne ontmoetingsplek zijn. Voor vrouwen die van vrouwen houden. De een gaat al op stap in de bruisende gayscene, de ander zet net haar eerste stapjes in die richting. Wij willen graag gezellig met jullie eten en leuke activiteiten Doen. Mannen worden uiteraard niet buitengesloten. Het ontmoeten en plezier maken staat centraal voor ons. Wees welkom Bij Ons!
Bij Ons vindt plaats op elke laatste zaterdag van de maand van 19:00 tot 00:00.

Voor verdere informatie kunt u terecht op de Facebookpagina. BIJ ONS, Het Vrouwencafé van COC Rotterdam.

  ACTIVITEIT VOOR VROUWEN 50 +/-

  COC Rotterdam is weer een plek waar 50 + – vrouwen elkaar kunnen ontmoeten.

  Kom gezellig langs op ons zondagmiddag-borreluurtje elke derde zondag van de maand om 16:00 uur en ontmoet andere vrouwen.

  Als je wilt kan je om 18.00 uur mee-eten bij ons in het Transcafé. Wel even van te voren opgeven via transcafe@cocrotterdam.nl en laat het weten als je vegetarisch eet of dieetwensen hebt.

 Natuurlijk ben je ook welkom op de gemengde ZondagmiddagSalon, elke laatste zondag van de maand vanaf 15:00 uur.

ROZE HUIS COC

Naast de eigen vaste activiteiten voor ontmoeting en informatie biedt COC Rotterdam incidenteel onderdak en faciliteiten aan verwante organisaties.