SAMENWERKING 

Waar mogelijk werkt COC Rotterdam samen met doelverwante organisaties. Elkaar versterken en gebruik maken van elkaars mogelijkheden staat daarbij centraal. Dat is niet alleen efficiënt, maar ook inspirerend. Hieronder een overzicht van enkele organisaties waarmee in de uitvoering wordt samengewerkt.

Stichting Mara

Samen met vrijwilligers zet Mara zich in voor mensen in kwetsbare posities, vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is en dat verbondenheid tussen mensen van levensbelang is. Wij werken vanuit vertrouwen in mensen en sluiten aan bij het verlangen naar een goede toekomst voor iedereen.

Activiteiten

COC Rotterdam werkt samen met Stichting Mara bij de eetgroep op vrijdag, de roze bezoekvrijwilligers en Wereld Aidsdag.
Iedere vrijdagavond komt in het COC een groep mensen die leven met hiv samen om te eten. Een heerlijk driegangen menu wordt geserveerd door de vrijwilligers van stichting Mara. De groep kent een vaste kern mannen die (bijna) iedere week komen. Je bent welkom om een keer te komen kijken of deze eetgroep met lotgenoten iets voor jou is. Je bent vrij om een aantal keer te komen of iedere week.
Voor meer info: https://www.maraprojecten.nl/projects/hiv-eetgroep/

 

Wereld Aids Dag/HIV010

Iedere jaar organiseren verschillende Rotterdamse organisaties samen Wereld Aids Dag. De organisaties trekken samen op als hiv010. Op 1 december is het Wereld Aids Dag. In de week voorafgaand organiseren wij verschillende evenementen om mensen te informeren over hiv en aids, te ontstigmatiseren, ontmoetingen te faciliteren en de verbondenheid te vieren. Het programma kan per jaar verschillen maar inmiddels hebben we een aantal goed werkende klassiekers die ieder jaar terugkeren. De film in Lantaren Venster waarbij hiv een rol speelt, met achteraf een borrel aangeboden door COC Rotterdam. Een medische update voor mensen die leven met hiv, georganiseerd door hiv+borrel en hivportaal. Een voorlichting aan meer dan 100 studenten op het Albeda college verzorgd door Humanitas en Stichting Mara. Een grote publieksactie in het midden van de stad waar mensen gadgets uitgedeeld krijgen, de kans krijgen vragen te stellen en te testen.

Deze dag wordt altijd mogelijk gemaakt door: AHF (Aids Healthcare Foundation), Maasstad ziekenhuis, Erasmus ziekenhuis, GGD Rotterdam Rijnmond, Stichting het Rode Lint, Stichting Humanitas bureau hiv hulpverlening, Stichting Hivportaal, hiv+borrel, COC en Stichting Mara.
Wij zijn trots op hoe we ieder jaar weer onze krachten weten te bundelen en samen werken aan een hiv-stigmavrij Rotterdam. Ons doel is grotere acceptatie van hiv in de maatschappij en minder nieuwe infecties.
https://www.facebook.com/HIV010/

 Regenboog Alliantie Gouda

 COC Rotterdam was betrokken bij de organisatie van Roze Zaterdag 2018 in Gouda. Om de continuïteit te waarborgen van de waardevolle initiatieven uit dat Roze Jaar, hebben de besturen van Stichting Roze Zaterdag Gouda en COC Rotterdam afgesproken de Stichting voort te zetten met gebruikmaking van faciliteiten van het COC. Hieruit is de Stichting Regenboog Alliantie Gouda ontstaan. Concreet bestaat de samenwerking nu uit het uitwisselen van informatie, ondersteuning bij activiteiten en voorlichting.

https://regenboogalliantie.nl 

COC Werkgroep Gorinchem

In Gorinchem is in 2020 in samenwerking met COC Rotterdam een werkgroep opgezet van waaruit advies, ondersteuning en activiteiten kunnen worden geboden aan de lhbti+ gemeenschap in Gorinchem en omstreken. Deze werkgroep is onderdeel van COC Rotterdam en heeft een eigen centrum in de binnenstad van Gorinchem. Het is een voortzetting van de Gorcumse Regenboog Alliantie onder de vlag van het COC.

Contactpersoon Maarten Venhovens: tel 0619391275; maarten@cocrotterdam.nl

 

COC Werkgroep Krimpen aan den IJssel

In Krimpen is het Regenboognetwerk werkgroep geworden van COC Rotterdam.

 

COC Werkgroep Drechtsteden

In deze regio is een werkgroep actief die zich zal aansluiten bij COC Rotterdam.

 

COC Werkgroep Vlaardingen

In deze regio is een werkgroep actief die onderdeel is van COC Rotterdam.

Er zijn initiatieven om hierin ook Schiedam en Maassluis te betrekken.