Op 12 september 2021 werd het kantoor van COC Rotterdam beklad. Er werden toen anti-lhbtiq leuzen op de gevel gespoten ondertekend met RJK, wat staat voor Rotterdam Jongeren Kern. Zij noemen zich “supporters” van de voetbalclub Feyenoord. De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat er vier verdachten zijn aangehouden op verdenking van het bekladden van het kantoor van COC Rotterdam.

Laffe daden worden beantwoord

“Ik ben opgelucht dat de mogelijke daders nu zijn opgepakt en dat zulke daden niet onbestraft blijven. We blijven natuurlijk op de voet volgen hoe het verder gaat. Dit soort laffe daden, verdienen een duidelijk antwoord. Grote complimenten aan de politie dat men al zover is gekomen!”, aldus Arjan Beune, voorzitter COC Rotterdam.

In augustus 2021 werd ook de gevel van een sportschool in Rotterdam beklad met vergelijkbare leuzen. Ook werd er bij de sportschool brand gesticht. Naar dit incident wordt nog steeds onderzoek gedaan.

Deze sportschool is van de oprichter van de Roze Kameraden, de kort voor het incident opgerichte Feyenoord-supportersvereniging van lhbti’ers. COC Rotterdam heeft geholpen bij de oprichting van de Roze Kameraden.

GOUDA

In de zaak van de vernieling en bekladding van onze expositie ‘Legale Liefde’, die in oktober stond opgesteld voor het Huis van de Stad heeft de politie een verdachte aangehouden. Deze verdachte wordt deze maand voorgeleid. De Regenboog Alliantie Gouda heeft een eis tot vergoeding van de geleden schade ingediend. Goed werk van de Goudse politie. Een andere zaak, vernieling en diefstal van regenboogvlaggen in het Goudse stadcentrum rond coming outdag 2021, heeft nog niet geleid tot het aanhouden van verdachten.

Roze In Blauw

Bent u lastig gevallen, gediscrimineerd of mishandeld of is u iets anders overkomen omdat u LHBT+ bent? Bij spoed belt u naar 112, maar u kunt ook contact opnemen met een LHBT+ medewerker van de politie via het Roze In Blauw telefoonnummer: 088-1691234 of mailen naar: rozeinblauw@politie.nl