DURF JIJ?

DARE TO BE YOU

Rotterdam Pride zet zich in voor LHBTQIA+’ers en heeft als droom een samenleving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt ongeacht leeftijd, gender, seksuele geaardheid of achtergrond. Helaas zijn er nog situaties, waarin LHBQTIA+’ers nog niet zichzelf kunnen en durven te zijn. Toch verlangt iedereen ernaar zichzelf te kunnen zijn, zonder zich te hoeven verstoppen achter een masker, en wil iedereen kunnen houden van iemand zonder bevooroordeeld te worden.   

Met DARE TO willen we de LHBTQIA+’ers oproepen om trots te durven zijn op wie ze zijn. De inspiratie hiervoor komt voort uit activisten en groepen die opkomen voor wie zij zijn en van wie zij houden. Elke DARE van deze personen betekent een stap vooruit in de LHBTQIA+ emancipatie en het gevoel van veiligheid en vrijheid.  

We willen iedereen die nu niet zichzelf kan of durft te zijn, aanmoedigen om een stap naar zichzelf te zetten. Zoals een vertrouwenspersoon zoeken, naar een safe space op een LHBTQIA+ event gaan of jezelf in de spiegel aankijken en zeggen: je mag er zijn. Elke kleine stap die er wordt gezet, is een stap dichter naar jezelf. 

Rotterdam Pride wordt gehouden van 18 – 27 september 2020.