De Regenboogcommunity van Rotterdam en omstreken heeft vele kleuren, maar het is ook één geheel. Bij elke kleur binnen de community horen unieke levensverhalen. Niet iedereen kent deze verhalen of kent elkaars verhalen. Daarom laten wij een aantal verhalen horen. Dit is Rotterdam. We make it happen!

In mei 2021 wordt het Eurovisiesongfestival in Rotterdam georganiseerd. Het songfestival verbindt landen en mensen door hun muziek. COC Rotterdam wil daarbij aansluiten met verhalen van de regenboogcommunity.

De “Rotterdamse Rainbow Stories” biedt een mooie kans om aan iedereen te laten horen hoe divers en inspirerend Rotterdam is. Als 22 mei de finale van het Songfestival er is, zullen er 7 podcasts online staan, zoals de regenboogvlag zeven kleuren heeft. De personen zijn een Rotterdamse afwisseling van gender, oriëntatie, leeftijden en achtergronden. Vanaf donderdag 15 april komt er elke week een nieuwe podcast online. Deze is zowel te vinden op de website van COC Rotterdam als onder “Rainbow Stories” in bijvoorbeeld Spotify en Itunes.

In de eerste uitzending staat het levensverhaal van John centraal.

Arjan Beune (gay) en Iris van der Graaf (transgender), beiden vrijwilliger bij COC Rotterdam, houden de interviews. De podcastserie zal ook na het Eurovisiesongfestival online beschikbaar blijven en krijgt misschien een vervolg…

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/rainbow-stories/id1494153958