Roze Zaterdag 2022 trok dit jaar ruim 30.000 bezoekers naar Rotterdam. De oudste Pride van Nederland keerde na 21 jaar terug in de Maasstad. Ondanks de hoge temperaturen kwamen bezoekers uit het hele land voor een uitgebreid programma met demonstratie, informatie, ontmoeting en feest.De Regenboog Alliantie Gouda was aanwezig met een informatie stand op de Coolsingel en was vertegenwoordigd in de Pride March.

“Wij kijken terug op een waanzinnig mooie en succesvolle Roze Zaterdag editie op een iconische locatie, de Coolsingel, in de stad. De hele stad heeft dit feest mee kunnen vieren, iets waar wij met zijn allen erg trots op zijn”, aldus Bey Cil, voorzitter van Rotterdam Pride. Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland, sluit zich hierbij aan: “We zijn Rotterdam en alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan deze Roze Zaterdag veel dank verschuldigd, het was een prachtige en krachtige dag!”

Op de Coolsingel stond het hoofdpodium van Roze Zaterdag met optredens van songfestivalwinnaar Duncan Laurence, Babs, Jaïr & Glen Faria, LIONSTORM, S10 en vele anderen.

Roze Zaterdag begon al om 9.30 uur met een viering in de Waalse Kerk, daarnaast waren er vele andere activiteiten diverse Rotterdamse organisaties en instellingen onderdeel van het programma.

Succesvolle Pride March.

Eerder op de dag trok ook de Pride March door Rotterdam. De tocht begon op het Willemsplein met een manifestatie met diverse sprekers. In een kleurrijke stoet trokken ruim 5.000 mensen over de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Voorop liepen de Roze Kameraden, de lhbti+ supportersvereniging van voetbalclub Feijenoord, samen met het COC Rotterdam met een spandoek met de tekst ‘Hand in hand voor een veilige stad’.

Volgend jaar in Goes

Volgend jaar, op 17 juni 2023, zal Roze Zaterdag in Goes plaatsvinden. Het evenement zal dan voor de eerste keer plaatsvinden in provincie Zeeland. De aanwezige delegatie uit Goes kreeg uit handen van de Rotterdamse wethouder Kasmi de Roze Zaterdag sleutel overgedragen op het hoofdpodium.