Wij nodigen je van harte uit om de opening van de Expositie ‘Intersekse 1 op de 90’ bij te wonen op woensdag 20 september 2023 om 16:00 uur op het Kruisplein. Wij ontmoeten elkaar vooraf in Café restaurant Ayla, Kruisplein 153, Rotterdam.

De tentoonstelling ‘Intersekse 1 op de 90’ toont beelden en vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2,5 jaar en 81 jaar oud. Zij zijn bereid met hun onderbelichte verhaal naar buiten te treden. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden, fotograaf Ernst Coppejans maakte de prachtige beelden. 

De tentoonstelling staat van 20 september – 9 oktober 2023 op het Kruisplein in Rotterdam.

De officiële opening vindt plaats op woensdag 20 september 2023, 16:00 uur. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Een grote groep Nederlanders is geboren met een lichaam dat anders is dan we gewend zijn bij man of vrouw. Deze mensen hebben kenmerken van beide. Bij deze groep mensen leeft de wens om het maatschappelijk bewustzijn over intersekse en het bestaan van seksediversiteit te vergroten. In Rotterdam doet het COC dat in samenwerking met Stichting Open Mind, gemeente Rotterdam en Studio De Bakkerij.