Naar aanleiding van de aflevering #BOOS en de uitspraken van dominee Anthonie Kort om homo’s te verbannen, organiseert COC Rotterdam een schrijfactie.

Zondag 28 februari om 14.00 uur zal COC Rotterdam aanwezig zijn bij het Regenboogmonument in Rotterdam. Hier krijgen mensen de mogelijkheid om persoonlijke brieven in te leveren en te schrijven. Het doel van deze brieven is om de oproep te doen aan de burgemeester en het bestuur van Krimpen aan de IJssel om meer te doen voor de LHBTQI-inwoners. Jong en oud, iedereen verdient het om in sociale en fysieke veiligheid zichzelf te zijn.

Voorzitter Arjan Beune roept mensen uit de regio Rotterdam op naar de schrijfactie te komen, mits het niet te druk is en iedereen gepaste 1,5 meter afstand houdt. Zij kunnen hun brieven inleveren bij het Regenboogmonument of mailen naar secretariaat@cocrotterdam.nl

Deze verzamelde brieven wil het COC Rotterdam binnenkort aan de burgemeester aanbieden. “Met deze actie willen we aandacht vragen voor alle LHBTQI die niet geaccepteerd worden, niet prettig opgroeien en soms zelfs bedreigd worden. Onze focus is dat liefde, liefde is. De oproep om homo’s te verbannen kunnen we niet zomaar naast ons neerleggen. We vragen om jullie hulp om dit bespreekbaar te maken. Wegkijken is geen optie meer,” aldus Arjan.

Wil jij meehelpen? Stuur dan een brief naar secretariaat@cocrotterdam.nl of lever hem morgen persoonlijk in. Deel een regenboog op socials met #liefdeisliefde en #STOPwegkijken om jouw betrokkenheid te tonen. Niet alleen voor COC Rotterdam, niet alleen voor Leon Houtzager, niet alleen voor de gemeente, maar voor alle LHBTQI. Samen staan we sterker.