Op 16 maart 2022 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraden. Als COC maken wij ons er hard voor dat onze speerpunten in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen en coalitieakkoorden worden opgenomen.


Ben jij een LHBTI’er en heb jij een mening over het diversiteits- en inclusiebeleid van jouw gemeente? Dan is nu het juiste moment om je te laten horen.

Op dit moment is COC Rotterdam druk bezig met de inhoud van de Regenboog Stembusakkoorden voor 29 gemeenten in de omgeving van Rotterdam. Dit zijn: Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Maassluis, Molenlanden, Nissewaard, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Vlaardingen, Waddinxveen, Zuidplas en Zwijndrecht.

Woon jij in één van deze gemeenten, behoor je tot de LHBTI-gemeenschap en wil jij dat bepaalde punten worden meegenomen in het lokale Regenboog Stembusakkoord? Stuur ons dan jouw input via verkiezing@cocrotterdam.nl. We kunnen het niet garanderen, maar zullen wel ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het erin komt. Dat kan ook in een andere vorm zijn.

Als inwoner vind je het wellicht ook leuk om onderdeel uit te maken van de gesprekken. Als je dat leuk lijkt, dan kunnen wij bij COC Rotterdam ook helpen om je in contact te brengen met de mensen die met jouw lokale Regenboog Stembusakkoord bezig zijn. Jouw mening vinden wij namelijk belangrijk.

Stuur dus je input naar verkiezing@cocrotterdam.nl. Vermeld daarbij voor welke gemeente het bedoeld is en of je wel/geen contact wil met je lokale vertegenwoordigers. Doe dit voor uiterlijk vóór woensdag 9 februari. Laten we er samen voor zorgen dat Rotterdam en omgeving nog beter wordt voor alle LHBTI’s. Dank jullie wel!

Met vriendelijke groet,

Leon Houtzager, secretaris COC Rotterdam