In de aanloop naar de Internationale Ouderendag (1 oktober) organiseert COC Rotterdam samen met Humanitas een aantal evenementen rondom de woon- en zorglocatie Hofje Hoogvliet aan de Marthalaan. Van 10 september t/m 2 oktober 2022 is de buitenexpositie OUDROZE te zien op de Marthalaan.

De expositie toont 30 beelden en verhalen van lesbiennes, homo- en biseksuelen, trans, intersekse en queer (lhbtiq) ouderen; bekende en onbekende Nederlanders.

De generatie die de weg gebaand heeft voor vrijheid en acceptatie.

Wij hebben de wethouder gevraagd de officiële opening te verrichten op donderdag 15 september om 16:00 uur.  De maker van de beelden, fotograaf Ernst Coppejans zal daarbij een rondleiding verzorgen en een toelichting geven op de tentoongestelde foto’s.

Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn!

Aankomst van de expositie Oudroze aan de Marthalaan in Hoogvliet

Op vrijdag 16 september om 14:00 uur is er de theatervoorstelling ‘Tour d’Amour’ bij de Roze Salon van Humanitas aan de Marthalaan 2.

Tour d’Amour vraagt aandacht voor seksuele en gender-diversiteit aan de hand van levensverhalen van lhbtiq ouderen en bijpassende liedjes. Deze ouderen zijn opgegroeid in een tijd waarin ze niet over hun gevoelens konden praten. Uit angst voor pesterijen en onbegrip doen ze dat nog steeds niet makkelijk, zeker niet in zorgafhankelijke situaties. Juist daarom is kennis over dit thema zo belangrijk. 

Acceptatie en inclusie begint met zichtbaarheid. Voor lhbtiq personen is er de laatste decennia al veel gewonnen maar er is nog een weg te gaan. Met deze evenementen zetten COC Rotterdam en Humanitas hiervoor stappen binnen onze gemeente.