COC organiseert expositie 1 op de 90

De tentoonstelling ‘Intersekse 1 op de 90’ toont beelden en vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2,5 jaar en 81 jaar oud. Zij zijn bereid met hun onderbelichte verhaal naar buiten te treden. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden, fotograaf Ernst Coppejans maakte de prachtige beelden.  

De tentoonstelling staat van 20 september – 9 oktober 2023 op het Kruisplein in Rotterdam.

Op 7 oktober is er het inhoudelijk randprogramma met o.a. de voorstelling FYI van Marleen Hendrickx.

Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Een grote groep Nederlanders is geboren met een lichaam dat anders is dan we gewend zijn bij man of vrouw. Deze mensen hebben kenmerken van beide. Bij deze groep mensen leeft de wens om het maatschappelijk bewustzijn over intersekse en het bestaan van seksediversiteit te vergroten.

In Rotterdam doet het COC dat in samenwerking met Stichting Open Mind, gemeente Rotterdam en Theater De Bakkerij.

Randprogramma FYI

Om het gesprek over seksediversiteit op gang te brengen organiseert COC Rotterdam het randprogramma FYI, For Your Information.

Het bestaat uit een artist talk van kunstenaar Sharan Bala, de korte documentaire Meisjesjongensmix van Lara Aerts en een solotheatervoorstelling van Marleen Hendrickx. Gevolgd door een gesprek met de zaal.

Het programma FYI staat garant voor een duizelingwekkende hoeveelheid nieuwe informatie en inzichten die bestaande man/vrouw opvattingen in een totaal ander daglicht stellen!