Roze Zaterdag vindt dit jaar plaats op 18 juni in Rotterdam en is hiermee onderdeel van de Pride Week. Tijdens het evenement op de Coolsingel, dat gratis toegankelijk is voor publiek, zal singer-songwriter Duncan Laurence het festival aftrappen met een openingsconcert.

Stichting Rotterdam Pride, de organisatie achter de 2022 editie van Roze Zaterdag, is blij met de toezegging van Laurence. De zanger geniet wereldwijd succes na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 2019 met zijn platinum single ‘Arcade’. Inmiddels heeft hij meerdere succesvolle singles en een succesvol album uitgebracht én internationaal getourd.

rolmodel

Bey Cil, voorzitter Rotterdam Pride zegt hierover in een persbericht: “Duncan Laurence is voor ons een gedroomde headliner, gezien zijn persoonlijke link met de stad Rotterdam én het Eurovisie Songfestival. Daarnaast heeft hij als rolmodel een voorbeeldfunctie voor veel lhbtqia+ jongeren en ouderen uit Rotterdam en haar aangrenzende gemeentes. We kijken er enorm naar uit hem te mogen verwelkomen op een iconische plek als de Coolsingel.”

programma

De organisatie kondigt ook de queer hiphop act LIONSTORM aan. Dit vrouwelijke rapduo uit Amsterdam, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterre, waren eerder al terug te zien in het conferentieprogramma van Rotterdam Pride. De rapformatie staat bekend om haar absurdistische en provocerende queer rap met tracks als ‘No H8tro’ en ‘WTJMDZ’, met als uiteindelijke doel meer éénheid te creëren.

roze zaterdag

Roze Zaterdag vindt plaats zaterdag 18 juni, op de Coolsingel in Rotterdam gedurende de Rotterdam Pride week. Roze Zaterdag is het oudste queer evenement van Nederland met een activistisch karakter. Hét evenement waarin we de vrijheid vieren om te mogen zijn wie we zijn.

Bekijk het voorlopige programma op Rotterdam-Pride.com.

Coverbeeld: Paul Bellaart via Rotterdam Pride