Dominee Kort discrimineert en beledigt homo’s in Krimpen

Hebben jullie het allemaal gezien? De opnames die Tim Hofman met zijn programma BOOS! maakte bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. Aanleiding waren de discriminerende en beledigende uitlatingen van dominee Kort. Leon Houtzager, één van onze leden, had al eerder geprobeerd met de dominee in gesprek te gaan. Zonder resultaat.

Afgelopen donderdag konden we zien op welke agressieve wijze gelovigen van de Mieraskerk Leon en Tim belaagden. Zij moesten rennen voor hun leven. https://youtu.be/sCynyywldzA    https://www.telegraaf.nl/c/1611402289

Kom naar onze manifestatie

Wij laten het er niet bij zitten en hebben twee acties in petto.

Zondag 28 februari 2021, 14.00 uur Brievenactie Willemsplein

Een manifestatie bij het Monument voor Seksuele Diversiteit (de regenboogbank) op het  Willemsplein onder de Erasmusbrug aanstaande zondag 28 februari 2021 van 14.00 – 15.00 uur.

Wij willen elkaar hier (op veilige afstand!) ontmoeten en  samen brieven schrijven aan de burgemeester van  Krimpen aan den IJssel. Brieven waarin uiting gegeven wordt aan onze boosheid,  verontwaardiging, verdriet en afschuw met de oproep om meer te doen voor de LHBTQI-inwoners van Krimpen.  Liefst ook persoonlijke brieven met ervaringen uit onze directe omgeving.

(Het is ook mogelijk zo’n brief per mail of via de post aan ons te sturen)

Zaterdag 6 maart 2021, 14.00 uur Demonstratie in Krimpen

Wij zullen aanstaande zaterdag 6 maart in Krimpen aan den IJssel een manifestatie houden bij het gemeentehuis op het Raadhuisplein.

Wij willen de burgemeester zoveel mogelijk van de bovengenoemde brieven overhandigen.

Wij willen het gemeentebestuur stevig aansporen om van Krimpen een voor alle inwoners veilige gemeente te maken. Met dominees als Kort in gesprek te gaan hierover. Scholen aansporen om LHBTQI-voorlichting te geven, diversiteitsbeleid te stimuleren bij bedrijven, instellingen en niet in de laatste plaats bij de gemeente zelf. Korte metten maken met discriminatie en (verbaal) geweld op school, het werk, sportclubs en op straat.

Wij willen een gemeente waarin iedere inwoner dezelfde rechten heeft en dezelfde kansen verdient. Zodat iedereen de ruimte krijgt om zich volledig te ontwikkelen en een unieke bijdrage te leveren.

En niemand zich hoeft te verantwoorden voor wie die is of van wie die houdt. Waardoor iedereen zonder vragen, zonder schaamte, met trots, gewoon een gelukkig mens kan zijn.