In het programma BOOS van Tim Hofman zie je hoe vreselijk het voor LHBTQI’ers kan zijn als je omgeving je afwijst. Tot bedreigingen en geweld aan toe.

COC Rotterdam steunt elk initiatief dat de sociale en emotionele veiligheid van LHBTQI-kinderen vergroot. Zeker in milieus die niet positief staan ten opzichte van LHBTQI’ers. We betreuren het zeer dat de gemeenschap van de Mieraskerk niet open staat voor een gesprek en daarmee een vijandige sfeer creëert t.o.v. afwijking van de norm van heteroseksualiteit. Vooral ook voor al die kinderen en volwassenen die zoekende zijn in gender en seksualiteit.

Daarnaast vraagt COC Rotterdam aan het lokale overheidsbestuur van Krimpen dat zij zich enorm gaan inspannen zodat elk kind in Krimpen zich zo veilig mogelijk kan ontwikkelen. Dat geldt natuurlijk voor alle LHBTQI-kinderen, niet alleen binnen de Mieraskerk. “De schokkende beelden laten zien dat verzoeken tot gesprek leiden tot agressie en bedreigingen. Dit is onacceptabel. Extra actie is dus nodig. Niet alleen in Krimpen, maar waarschijnlijk op meer plekken.”, aldus Arjan Beune, voorzitter COC Rotterdam.

Kijk hier de uitzending terug: https://youtu.be/sCynyywldzA